Ondanks alle problemen voor Red Bull Racing in de aanloop naar het Formule 1-seizoen acht Sebastian Vettel zich kansrijk in de titelrace.

De viervoudige wereldkampioen erkende donderdag tijdens de persconferentie in de aanloop naar de eerste Grand Prix wel dat het voor hem heel lastig wordt om zondag mee te doen om de zege in Melbourne.

Vettel en zijn nieuwe teammaat Daniel Ricciardo konden nauwelijks kilometers maken met de RB10, door onder meer koelingsproblemen. Toen dat begin deze maand in Bahrein wél lukte, waren de Red Bulls veel trager dan bijvoorbeeld Lewis Hamilton van Mercedes.

"Ons voorseizoen, de voorbereiding, was niet ideaal. We staan er niet heel goed voor als je kijkt naar deze race, maar het is een ander verhaal als we het hebben over het kampioenschap", aldus Vettel, die de laatste negen Grands Prix van het afgelopen seizoen won. 

"Gelukkig is er nog een lange weg te gaan. Twee jaar geleden begon Fernando Alonso het seizoen met een achterstand van anderhalve seconde per rondje. Ik moest echter alle zeilen bijzetten om hem te verslaan in de titelrace. Er kan veel gebeuren in een lang seizoen."

Voorspelling

Door de vele nieuwe regels - de auto's zijn dit seizoen uitgerust met een V6-motor en de teams hebben minder aerodynamische speelruimte - durft Vettel geen voorspelling te doen voor de race van zondag.

"Het is voor ons allemaal onmogelijk om iets te verwachten. Hoeveel auto's halen de finish? Hoe voelt het in de wagen? Dat zijn cruciale vragen waar we het antwoord nog niet op kunnen geven. Wij waren niet het enige team met problemen in de testsessies."

Vettel wil in elk geval in de punten finishen. "De race voltooien is niet het doel, we moeten het maximale resultaat behalen. We zijn een sterk team, met veel capabele mensen en genoeg financiële middelen. Naarmate het seizoen vordert, zullen we alleen maar beter worden."

Vijf dingen die u moet weten over Formule 1 in 2014

Overzicht: De Formule 1-coureurs in 2014