Kobe Bryant komt dit seizoen niet meer in actie voor de Los Angeles Lakers.

Dat maakte de formatie uit de NBA woensdag bekend nadat de vedette opnieuw medisch was onderzocht.

De 35-jarige Bryant liep half december een scheenbeenbreuk op aan de kant van de knie. Die is nog altijd niet geheeld.

De sterspeler van de Lakers had net zijn rentree gemaakt na het afscheuren van een achillespees toen het nieuwe onheil toesloeg.

Bryant speelde dit seizoen slechts zes wedstrijden voor de Lakers, die mede door zijn afwezigheid heel slecht draaien. Aan stoppen denkt hij niet. ''Ik verheug me op mijn terugkeer en wil er staan bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen.''

Frustrerend

De Lakers presteren al het hele seizoen ondermaats en staan zelfs onderaan in de Western Conference met 42 verliespartijen tegenover slechts 22 zeges. Bryant: "Uiteraard is het een frustrerend en teleurstellend seizoen geweest."

Dieptepunt van het seizoen was de smadelijke nederlaag tegen stadgenoot Los Angeles Clippers begin deze maand. De Lakers verloren in het Staples Center met 142-92, nog nooit ging de ploeg met zulke grote cijfers onderuit.

Gary Vitti, lid van de medische staf, neemt mede door de slechte uitgangspositie van de Lakers geen risico met Bryant. "We hebben gewoon geen tijd meer om goed te revalideren. Gelukkig kunnen we er nu voor zorgen dat hij honderd procent fit is voor het nieuwe seizoen."