Doelman Gino Coutinho van ADO Den Haag heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal afgewezen. 

De keeper kon zich niet vinden in het voorstel van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De tuchtcommissie van de voetbalbond KNVB gaat zich nu over de zaak buigen.

Coutinho kwam zondag in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-1) met een hoog geheven been in op Romeo Castelen toen die voor de gelijkmaker zorgde. 

De arbitrage liet het onbesuisde uitkomen van de ADO-sluitpost onbestraft, maar op basis van de tv-beelden besloot de aanklager een vooronderzoek in te stellen dat woensdag resulteerde in een schikkingsvoorstel.

Ten Rouwelaar

Jelle ten Rouwelaar van NAC Breda ging wel akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager, een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd. De doelman stak zaterdag in de verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse uit boosheid een middelvinger op. 

Ten Rouwelaar was verbolgen over een in zijn ogen onsportieve actie van Vitesse. De Arnhemmers scoorden na 25 minuten de uiteindelijk beslissende 1-2, nadat NAC de bal voor een blessurebehandeling buiten het veld had geschoten. Vitesse gaf de bal vervolgens echter niet terug.

''Dit is gewoon respectloos'', brieste de aanvoerder na afloop. ''Als je een statement voor respect wil maken, moet je dat ook in het veld laten zien. Dan moet je die bal gewoon aan ons teruggeven. Het gebeurde ook niet één, maar twee keer.'' 

Ten Rouwelaar toonde wel berouw voor de middelvinger die hij opstak. ''Op dat moment zat ik vol emoties, maar ik moet dat niet doen. Dat hoort niet thuis in het voetbal.''