Tom Dumoulin rekent erop dat de Tirreno-Adriatico, die woensdag begint met een ploegentijdrit rond San Vincenzo, een loodzware rittenkoers wordt.

De renner van Giant-Shimano was één van de revelaties van afgelopen seizoen met goede ritten in de Tour de France en een knappe tweede plaats in de Eneco Tour.

In Italië moet Dumoulin kopman Marcel Kittel aan sprintzeges helpen. "Hopelijk kunnen we een keer winnen en als ik me heel goed voel, wil ik mezelf testen in de bergetappes", zegt hij tegen NU.nl.

"Het wordt in ieder geval heel zwaar. Er staat een enorm sterk deelnemersveld met eigenlijk alle klassementsrenners uit de Giro, de Tour en de Vuelta. Misschien is het peloton nog wel sterker dan de Tour."

Dumoulin zelf heeft geen ambities voor het klassement. "Voor de Tirreno is dat nog wat te veel gevraagd. Het zou heel verrassend zijn als ik top tien ga rijden. De individuele tijdrit op de laatste dag is wel echt een doel voor mij. Misschien is het beter om daarvoor niet volle bak te gaan."

Vergooien

De 23-jarige Dumoulin had in de aanloop naar het seizoen nog last van zijn knie, maar dat is nu voorbij. "Die problemen gingen maar niet weg. Dat was niet ideaal, maar het lijkt nu opgelost. Ik heb er bijna geen last meer van en word nu nog elke wedstrijd beter."

Dat moet straks blijken in de klassiekers, die belangrijk zijn voor Dumoulin. Daarna wacht waarschijnlijk de Tour de France. De Limburger rekent erop daar weer aan de start te staan, maar de ploegleiding moet dat in een later stadium van het seizoen nog officieel bevestigen.

Mikpunt

In Frankrijk mogen nog geen wonderen van Dumoulin verwacht worden wat het klassement betreft. "Ik wil heel graag grote stappen maken, maar bergop kom ik nog wel wat tekort. Er wordt natuurlijk gedacht dat ik na mijn tweede plaats in de Eneco Tour overal goed presteer, maar zo simpel is het niet."

"Ik heb nog nooit de bevestiging gekregen dat het er bergop echt in zit en heb daar ook geen problemen mee. Ik heb nog heel wat jaartjes om beter te worden en daar ga ik hard aan werken. Bovendien blijft de sprint het mikpunt voor de ploeg. Die kwaliteiten moeten we ook niet zomaar vergooien omdat we andere dingen willen. We zijn misschien wel de beste sprintploeg ter wereld, samen met QuickStep dan."

Lees hier het volledige interview met Tom Dumoulin

Mollema: 'Tirreno goede test voor Tour de France'