Bauke Mollema mag na veel trainingsuren de afgelopen maanden eindelijk meedoen aan een serieuze koers. De Belkin-renner staat woensdag aan de start van de Tirreno-Adriatico.

"Ik zag de Ruta del Sol meer als een heel goede training. De World Tour-wedstrijden zijn toch waar ik me wil laten zien", aldus de Groninger in gesprek met NU.nl.

Mollema liet in de Spaanse rittenkoers, waar hij zesde werd, al zien in goede vorm te zijn. Hij voelt zich beter dan vorig jaar in dit stadium van het seizoen.

"Ik heb echt een goede winter gedraaid, maar het grootste verschil zit in mijn goede prestaties van vorig jaar. Daardoor is mijn basisniveau hoger geworden."

Test

De 27-jarige Mollema werd in 2013 knap zesde in de Tour, reed top tien in drie verschillende klassiekers en eindigde als tweede in de Ronde van Zwitserland. Hij realiseert zich dat de verwachtingen daardoor hoger zijn voor dit jaar.

"Natuurlijk weet ik dat meer mensen naar me zullen kijken, maar in principe verandert er niks. Ik heb binnen de ploeg wel laten zien dat ik een hoog niveau kan halen. Dat geeft mijn ploeggenoten vertrouwen om voor mij te rijden."

In de Tirreno deelt Mollema het kopmanschap met Robert Gesink, wat in de Tour komende zomer ook het geval is. "Op zich kunnen we dit wel zien als een goede test voor de Tour. Dat was ook de laatste race die ik samen met Gesink heb gereden."

Discussie over de belangrijkste man in Italië deze week en straks in Frankrijk wil Mollema nog niet voeren. "Ik heb het afgelopen jaar een flinke stap gezet, maar het is goed dat we hier en in Frankrijk samen voor het klassement vertrekken. Hierna rijden we ook nog de Ronde van Baskenland samen."

Lees het volledige interview met Mollema op NUsport