De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar het gedrag van doelman Jelle ten Rouwelaar van NAC Breda.

De 33-jarige Ten Rouwelaar stak tijdens de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Vitesse zijn middelvinger op, 'naar het lijkt in de richting van Vitesse', aldus de aanklager.

De club en de speler hebben tot woensdag 11.00 uur de tijd om te reageren.

Na de wedstrijd trok Ten Rouwelaar in gesprek met de NOS al het boetekleed aan. "Dat was de emotie, ik moet dat niet doen."

Vitesse won het treffen in Breda met 2-1. Ten Rouwelaar was verbolgen over een in zijn ogen onsportieve actie van de bezoekers. De Arnhemmers maakten na 25 minuten de beslissende treffer, nadat NAC de bal voor een blessurebehandeling buiten het veld had geschoten.

Coutinho

De aanklager startte ook een vooronderzoek naar Gino Coutinho. De sluitpost van ADO Den Haag maakte in het duel met RKC Waalwijk (1-1) van afgelopen zondag een trappende beweging naar Romeo Castelen, die een fractie van een seconde daarvoor de bal achter de keeper schoot.

Coutinho is de aanklager betaald voetbal een verklaring schuldig. Ook het slachtoffer, Castelen, moet toelichting geven over het incident.