Red Bull-baas Christian Horner heeft toegegeven dat zijn Formule 1-team waarschijnlijk pas echt mee kan doen om de overwinning bij de Europese Grands Prix in mei.

Horner verwacht zondag bij de opening van het Formule 1-seizoen in Australië dat Mercedes oppermachtig zal zijn.

"Mogelijk gaat Mercedes dit jaar meer domineren dan wij vorig jaar deden", aldus de teambaas tegenover de Daily Mail. "Ze hebben nu een groot voordeel", doelt hij op de W05, de nieuwe auto van Mercedes die in het voorseizoen indruk heeft gemaakt.

"Als ik kijk naar hun prestaties tot nu toe, zou het me niet verbazen als ze bij de eerste Grand Prix in Melbourne met twee rondes voorsprong op de rest zullen winnen."

Horner heeft met name hoge verwachtingen van Mercedes-rijder Lewis Hamilton. "We weten dat hij extreem getalenteerd is en van nature veel snelheid heeft. Hij heeft bovendien een goed team, dus hij gaat als favoriet het seizoen in."

Problemen

Red Bull kende in het voorseizoen veel problemen met de nieuwe auto RB10. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo moesten vaak voortijdig van de baan tijdens het testen. 

"We geloven nog steeds dat het een goede wagen is", stelt Horner. "Ik heb vertrouwen in het team, er is geen paniek. We hebben de beste engineers en die werken voortdurend aan verbeteringen. Als we in Europa zijn in mei, kunnen we volledig meedoen."

"We hadden in het begin wat problemen met de koeling, maar het is ons gelukt om die problemen op te lossen. Het deel wat we nu nog moeten verbeteren is de motor. Onze partner Renault zal daarbij stappen moeten maken. In Europa zullen we duidelijke verbeteringen zien."

Het Formule 1-seizoen gaat zondag van start met de Grand Prix van Melbourne. Daarna volgen races in Maleisië, Bahrein en China. Op 11 mei is in Spanje de eerste Europese Grand Prix.