Bernie Ecclestone hoopt dat het Formule 1-seizoen door de invoering van een aantal nieuwe reglementen een stuk minder eenzijdig wordt dan vorig jaar, toen Sebastian Vettel domineerde.

"Ik hoop dat elke race als een regenrace wordt", zegt Ecclestone, de commerciële baas van de Formule 1, in de Irish Times. "Onvoorspelbaar, dát is het woord."

In de koningsklasse van de autosport zijn de wagens vanaf dit seizoen uitgerust met een V6-motor met een cilinderinhoud van 1,6 liter; de beschikbare brandstof is gereduceerd. 

Andere regels hebben tot gevolg dat teams minder 'aerodynamische speelruimte' hebben.

Hamilton

Het Formule 1-seizoen begint komend weekeinde met de Grand Prix van Australië. Mercedes-coureur Lewis Hamilton wil in Melbourne de eerste slag met Red Bull Racing in zijn voordeel beslissen.

"Het is niet goed voor de sport als één team de concurrentie vernietigt", zegt de wereldkampioen van 2008 tegen de BBC.

"Iedereen wil een kampioenschap dat tot het einde spannend blijft. Hopelijk krijgen we dat dit jaar. Ik kom steeds meer mensen tegen die geen Formule 1 meer kijken. Dit jaar kan iedereen beter gaan kijken, want er is zoveel veranderd. Dit wordt echt een opwindend jaar."

Moeilijkheden

Hamilton vindt het veel te vroeg om Red Bull Racing af te schrijven. De regerend kampioen bij de constructeurs kampte met grote moeilijkheden tijdens de testsessies.

"Ik denk dat ze nog steeds een fantastische wagen hebben. Hopelijk hebben wij een betere motor dan zij. Ik verwacht ook een sterk Ferrari, zij zullen zeker meedoen. En ik voorspel dat Williams gaat verrassen, het hele pakket bij hen lijkt te kloppen. McLaren zal er bovendien ook weer staan."

Overzicht: De Formule 1-coureurs in 2014