Uli Hoeness heeft de Duitse fiscus volgens zijn eigen berekening voor nog eens vijftien miljoen euro opgelicht. 

De advocaat van de voorzitter van Bayern München, Hanns W. Feigen, maakte dit maandag op de eerste dag van het proces tegen Hoeness bekend.

De preses staat in München voor de rechter omdat hij de belastingdienst voor 3,5 miljoen euro heeft ontdoken.

Maar zijn raadsman verraste met een nog veel hoger bedrag. Volgens de advocaat heeft Hoeness de cijfers uit 'vrije wil' bekendgemaakt.

''Ik ben heel blij dat alles nu op tafel ligt'', zei Hoeness, die de belasting in totaal voor 18,5 miljoen euro heeft ontdoken. ''Ik wil er alles aan doen, dat deze voor mij deprimerende periode wordt afgesloten.''

Hoeness gaf aan het begin van het proces toe dat hij de belasting heeft ontdoken. ''Ik ben me ervan bewust dat dit niet verandert doordat ik mezelf heb aangegeven. Ik hoopte hiermee juridische vervolging te ontlopen'', zei de voorzitter.

Miljoenenverlies

Volgens Hoeness leed hij tussen 2003 en 2009 een miljoenenverlies en had hij geen duidelijk zicht meer op zijn financiële situatie. ''Daardoor ben ik de fout ingegaan.''

Hoeness handelde in beleggingen en gebruikte hiervoor geld dat stond op een Zwitserse rekening. Hij gaf zich vorig jaar zelf al aan bij de fiscus. Hij wil nu zijn schuld volledig terug betalen.