Nacer Bouhanni heeft zondag de eerste etappe in Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De 23-jarige renner van FDJ.fr was de snelste in de massasprint en is ook de eerste leider in de rittenkoers.

John Degenkolb van Giant-Shimano legde beslag op de tweede plaats, voor Gianni Meersman. José Rojas werd vierde en Tyler Farrar moest met de vijfde plaats genoegen nemen.

De eerste etappe kende een start en finish in Mantes-la-Jolie en telde een afstand van ruim 160 kilometer.

Ontsnapping

De rit stond deels in het teken van een lange ontsnapping van Christophe Laborie. De Fransman van de bescheiden formatie Bretagne-Séché Environnement fietste naar een maximale voorsprong van ongeveer acht minuten. 

De ploegen van de sprinters hielden de marge kilometers lang onder controle. Laborie zag na verloop van tijd het nutteloze van zijn poging in en liet zich op 50 kilometer van de aankomst terugzakken in het peloton.

Opgave Van Garderen

Op dat moment had Tejay van Garderen de strijd al gestaakt. De Amerikaan, een van de favorieten voor de eindzege, had last van zijn maag.

In de laatste vijftig kilometer was er van rust geen sprake in de koers. Door enkele valpartijen ontstonden er verschillende pelotons. Uiteindelijk vonden veel renners weer de aansluiting.

Parijs-Nice begon de afgelopen seizoenen steeds met een proloog. Dit jaar staat er überhaupt geen tijdrit op het programma in de ronde die tot en met volgende week zondag duurt.

Roma Maxima

Er werd zondag niet alleen in Frankrijk gekoerst. Alejandro Valverde behaalde de overwinning in de Roma Maxima.

In de eendaagse wedstrijd, over 195 kilometer, bleef Valverde het peloton net voor. De Italiaan Davide Appollonio werd tweede, voor zijn landgenoot Sonny Colbrelli.

Zaterdag behaalde Valverde ook al een podiumplaats in de Strade Bianche. De Spanjaard werd toen derde.

Van Poppel

In de Driedaagse van West-Vlaanderen liet Danny van Poppel zich weer nadrukkelijk zien.

Na zijn ritzege zaterdag in de tweede etappe sloot hij de wedstrijd zondag af met een derde plek in de slotrit. Hij moest na een wedstrijd over 185,9 kilometer tussen Nieuwpoort en Ichtegem de Belg Guillaume van Keirsbulck en de Italiaan Danilo Napolitano voor zich dulden.

Na een secondespel was de eindzege voor de Est Gert Joeaar.