Ricardo van Rhijn verwacht binnenkort zijn contract te verlengen bij Ajax. De rechtsback kan voor twee of voor drie jaar bijtekenen in Amsterdam.

"Er zijn gesprekken aan de gang en Ajax sprak het vertrouwen in me uit", zegt Van Rhijn, wiens huidige verbintenis medio 2015 afloopt, zaterdag in De Telegraaf.

"De club heeft me aanbiedingen tot de zomer van 2017 én 2018 gedaan, waar waardering uit spreekt. En dat wil ik terugbetalen. Zij willen graag dat ik verleng en ik wil hier blijven, dus daar komen we uit. Dat mag geen probleem opleveren."

De 22-jarige Ajacied wil zich de komende maanden eerst nog richten op de competitie. De ploeg van Frank de Boer is met nog acht wedstrijden te gaan koploper met acht punten voorsprong op de eerste achtervolgers.

"Bij het officiële tekenen zal niet heel veel haast zijn, omdat het nu een heel belangrijke periode in het seizoen is. Ik wil me focussen op Ajax en mijn eigen spel."

Oranje

Van Rhijn doorliep de opleiding van Ajax en debuteerde in het seizoen 2011-2012 in het eerste elftal. Door het vertrek van Gregory van der Wiel naar Paris Saint-Germain in de zomer van 2012 werd hij al snel een vaste waarde in de Arena.

De verdediger heeft zeven interlands achter zijn naam staan, maar veloor zijn plek in het Nederlands elftal door een matig begin van het huidige seizoen. De laatste interlands gaf bondscoach Louis van Gaal de voorkeur aan rechtsbacks Daryl Janmaat, Van der Wiel en Paul Verhaegh in de Oranje-selectie.

Van Rhijn vindt dat hij in het nieuwe jaar weer beter is gaan voetballen. "Ik denk dat ik in de winterstop weer fris in mijn kop ben geworden. Het lukte het goede gevoel vast te houden, hoewel er nog een aantal wedstrijden is geweest dat het wisselvallig was. En nu de laatste weken tegen AZ en Feyenoord speel ik weer met vertrouwen."