Willem II is de nieuwe koploper van de Jupiler League. De ploeg uit Tilburg won vrijdag voor eigen publiek met 2-1 van FC Oss en verdrong daarmee FC Dordrecht van de eerste plaats.

De Zuid-Hollandse ploeg, die nu twee punten achter staat op Willem II, komt zaterdag in actie tegen FC Volendam.

Ali Messaoud opende al na acht minuten de score in het Koning Willem II-stadion en Dries Wuytens maakte er kort na rust 2-0 van. In de slotfase werd het nog spannend nadat Marko Maletic uit een strafschop had gescoord voor FC Oss.

Ondanks een paar hachelijke momenten hield de ploeg van trainer Jurgen Streppel de voorsprong echter vast en nestelde het zich daardoor aan kop van de Jupiler League.

Excelsior

Excelsior liet bij Fortuna Sittard kostbare punten liggen in de strijd met Willem II en FC Dordrecht om het kampioenschap: 2-2.

Dankzij doelpunten van Jeff Stans en Jordan Botaka stonden de Rotterdammers na een uur met 2-0 voor, maar de Limburgse thuisclub knokte zich langszij via Patrick Nkoyi en Patrick Amoah.

Excelsior heeft als nummer drie nu zeven punten achterstand op de Tilburgers.

Jong PSV

Het tweede van PSV blijft opvallend presteren tijdens het eerste jaar tussen de betaaldvoetbalclubs. De burenruzie met FC Eindhoven in het Jan Louwers-stadion werd gewonnen door Jong PSV: 1-2.

Paul Beekmans had FC Eindhoven aan de leiding gebracht, maar de PSV-beloften trokken de wedstrijd na rust naar zich toe via Clint Leemans en Aleksandar Boljevic.

Jong PSV staat op de zesde plaats met 46 punten, vlak achter FC Eindhoven dat met 47 punten de nummer vijf is.

Telstar won met 1-0 bij FC Den Bosch, het duel tussen MVV en Helmond Sport in Maastricht leverde geen doelpunten op (0-0).