Ronald Koeman zal Feyenoord na dit seizoen in ieder geval niet verruilen voor een andere Nederlandse club.

De coach merkt de laatste tijd dat er naar zijn diensten gehengeld wordt voor de volgende jaargang.

"Er zijn ontwikkelingen, maar daar kan ik verder niets over zeggen", liet Koeman zich vrijdag ontvallen op een persconferentie in De Kuip.

"De markt gaat zich roeren en links en rechts gebeuren er dingen. Als ik wat ga doen, dan is het buiten Nederland. Dat is zeker."

Absurd

Koeman heeft zich de afgelopen dagen gestoord aan de opmerkingen dat hij Feyenoord beter per direct kan verlaten gezien de mindere resultaten en de problemen met de geschorste Graziano Pellè, die aanvoerder af is.

"Het is absurd dat dergelijke dingen gesuggereerd worden. Dat zou betekenen dat elke trainer die na een seizoen weggaat per direct moet stoppen. Dan zou Van Basten weg moeten bij sc Heerenveen, mijn broer Erwin bij RKC en dan zou Van Gaal denk ik het WK niet moeten doen."

Rutten

Fred Rutten is inmiddels aangesteld als opvolger van Koeman, die zelf liever had gezien dat zijn assistenten Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst het hadden overgenomen.

"Ik was daar niet verbaasd over, ik had alleen het idee dat de huidige staf heel goed is en verder zou kunnen. Ik beslis alleen niet wie de trainer wordt."

Pellè maandag terug bij Feyenoord na bezinningsperiode