Trainer Frank de Boer betwijfelt of Viktor Fischer dit seizoen nog in actie komt voor Ajax.

De Deen liep twee weken geleden nog een hamstringblessure op in de thuiswedstrijd tegen AZ (4-0 winst). "Het is geen flinke scheur, maar hij is wel vier tot zes weken uit de roulatie", aldus De Boer vrijdag op de persconferentie.

"En na die weken zal hij weer moeten opbouwen. Dat wordt dus krap richting het einde van het seizoen."

Door de lange absentie van Fischer is zeker dat Ricardo Kishna het seizoen afmaakt bij de A-selectie. De negentienjarige aanvaller, die dit seizoen begon in de A1, stond tegen Feyenoord voor het eerst in de basis.

De Boer: "Kishna staat niet definitief in de basis, maar behoort wel definitief tot de A-selectie. Een kenmerk van een talent is dat hij snel aan het niveau went, en dat is bij Kishna gebeurd."

Tegenover de afwezigheid van Fischer staat de terugkeer van een andere Deen. Lasse Schöne is hersteld van de enkelblessure die hij twee weken geleden opliep in de warming up voor de met 3-0 verloren thuiswedstrijd tegen Red Bull Salzburg.

Schöne trainde vrijdag weer volledig mee in de aanloop naar de wedstrijd van zondag tegen SC Cambuur.

Bojan

Ook Bojan Krkic en Lesley de Sa zijn op tijd fit voor het duel met de ploeg uit Leeuwarden. Bojan viel zondag uit in de Klassieker bij Feyenoord met een knieblessure.

De Sa meldde zich deze week af voor de oefenwedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Israël. "Lesley zijn heup zat niet helemaal lekker en daardoor ontstond wat verkramping in zijn bovenbeen", legde trainer Frank de Boer vrijdag uit op de persconferentie.

"Die heup zit nu weer goed, waardoor de verkramping ook weg is. De Sa heeft weer de hele training meegedaan."

Ook Nicolai Boilesen meldde zich vrijdag weer op het trainingsveld bij de koploper, maar voor de linksback komt het duel met Cambuur te vroeg. De Boer: "Vanaf volgende week zal Boilesen pas weer volledig instromen."