De Oekraïense voetbalcompetitie wordt volgende week zaterdag hervat.

Het tweede deel van de Premier Liga zou eigenlijk afgelopen weekeinde beginnen, maar werd uitgesteld vanwege de onrustige politieke situatie in Oekraïne. 

Volgens Dmitro Boelatov, minister van Sport en Jeugd, 'wacht het hele land op de hervatting van de competitie en moet er daarom weer zo snel mogelijk gespeeld gaan worden'.

Mocht er volgende week daadwerkelijk gevoetbald gaan worden, dan hebben in totaal twee speelronden geen doorgang kunnen vinden. Het is niet bekend wanneer die worden ingehaald.

Lens

Het oefenduel van de Oekraïense nationale ploeg tegen de Verenigde Staten werd woensdag nog op Cyprus gespeeld. Tavria Simferopol en FC Sevastopol, beide gevestigd in de Krim, hebben al verklaard in de Oekraïense competitie te willen blijven spelen.

De hervatting betekent dat Jeremain Lens ook weer in actie mag komen. De buitenspeler van Dinamo Kiev moest woensdagavond verstek laten gaan bij het oefenduel van Oranje met Frankrijk. De KNVB had hem voor een wedstrijd geschorst na zijn rode kaart in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Colombia.

Paralympics

De onrust in Oekraïne heeft mogelijk ook gevolgen voor de sporters die naar de Paralympics gaan. Vrijdag wordt bekend gemaakt of de Oekraïense paralympiërs de Spelen voor mindervalide sporters boycotten. 

Valeriy Suskevich, voorzitter van het Nationaal Comité voor paralympiërs, zegt dat de sporters 'erg bang' zijn voor de toekomst van Oekraïne. ''Nog nooit in de historie van de Paralympics is er een stituatie als deze geweest.''