Robert Gesink en Bauke Mollema zijn de kopmannen van Belkin voor de Tirreno-Adriatico.

De doelstelling van beide renners in de Italiaanse etappekoers, die van 12 tot en met 18 maart wordt verreden, is een plek in de top tien van het eindklassement.

''Zij zijn de mannen die voor de prijzen mogen gaan rijden”, aldus ploegleider Erik Dekker donderdag. ''We hebben jongens mee die onze kopmannen goed kunnen ondersteunen. Zij moeten zorgen dat Robert en Bauke geen onnodige tijd verliezen."

Gesink leidde het nieuwe wielerjaar in met de zesde plaats in de Tour Down Under en de vijfde in de Ronde van Oman. Hij wil zich in Italië opnieuw laten zien. ''Ik heb echt naar deze wedstrijd toegewerkt. We gaan er met een sterke ploeg heen en hopelijk betaalt het zich uit in een goed klassement. Het allerliefst finishen we natuurlijk met iemand op het podium.''

De Tirreno, die begint met een ploegentijdrit, dient voor Mollema en Gesink als eerste voorbereiding op de Tour de France die ze allebei zullen rijden deze zomer. 

De volledige selectie van Belkin voor de Tirreno is: Robert Gesink, Marc Goos, Tom Leezer, Bauke Mollema, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke en Robert Wagner.