Het Formule 1-team van Williams is een samenwerking aangegaan met Martini. Dat maakte de Britse renstal donderdag bekend.

Het team gaat nu door het leven als Williams Martini Racing. De deal komt niet als een verrassing; op social media circuleerden al foto's van de FW36 met het logo van Martini.

Martini heeft een rijke historie in de Formule 1. De drankfabrikant werkte eerder samen met Brabham en Lotus en was tussen 2006 en 2008 nog een van de partners van Ferrari.

"Geweldig om de strepen van Martini weer te zien op de auto's", aldus eigenaar en medeoprichter Frank Williams van het team. "Eigenlijk is het een natuurlijke match."

Dit seizoen kruipen Felipe Massa en Valtteri Bottas achter het stuur bij Williams, dat afgelopen jaar hevig teleurstelde maar een goede indruk achterliet tijdens de testsessies in Bahrein.

McLaren

McLaren begint het nieuwe seizoen zonder titelsponsor, zo werd donderdag duidelijk. Het Britse team gaat er echter wel van uit dat er binnenkort een geldschieter gevonden zal worden.

"Bij de eerste wedstrijd zal er geen titelsponsor op de auto's staan'', zei directeur Ron Dennis. "Maar dit zal voor de races erna zeker wel veranderen.''

McLaren werd tot het einde van vorig jaar gesponsord door Vodafone. De verwachting was dat beide partijen samen zouden doorgaan, maar er kwam geen verlenging. Het roemruchte team kende een teleurstellend seizoen. Voor het eerst sinds 1980 behaalde McLaren geen podiumplaats.

Het seizoen in de Formule 1 begint volgende week in Australië.