Jong Oranje heeft woensdagavond in Velsen-Zuid de oefeninterland tegen Jong Israël met 1-0 verloren.

Bondscoach Albert Stuivenberg gebruikte het duel in het TATA Steel Stadion van Telstar om een aantal nieuwe spelers aan het werk te zien.

Ricardo Kishna (Ajax), Terell Ondaan (Willem II), Mike te Wierik (Heracles Almelo) en Mustafa Saymak (PEC Zwolle) maakten hun debuut.

Jong Oranje kwam moeizaam tot kansen, al leek spits Luc Castaignos op aangeven van Ola John de ploeg van Stuivenberg al vroeg op voorsprong te koppen. Het doelpunt van de FC Twente-aanvaller werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

John was even later zelf dichtbij de 1-0. De buitenspeler van Hamburger SV kwam naar binnen en schoot voorlangs. Jong Israël stelde daar voor rust niet meer dan een paar schoten uit de tweede lijn tegenover, waardoor doelman Mickey van der Hart niet in problemen werd gebracht.

Invallers

In de tweede helft was er wel al snel een grote kans voor de bezoekers. Manus Dabbur kopte de bal op de voeten van doelman Warner Hahn, die een van de vele invallers was na rust.

Ruim een kwartier na rust was het wel raak voor Jong Israël. Kenneth Saief gleed een voorzet vanaf de linkerkant bij de tweede paal binnen: 1-0.

Het duurde tot de slotfase alvorens er eindelijk druk kwam op het doel van de bezoekers. Invaller Kishna was de gevaarlijkste man. Hij zag zijn vrije trap over gaan, waardoor het 1-0 bleef.