De wedstrijden die Den Haag organiseert tijdens het WK beachvolleybal 2015 worden in een drijvend stadion op de Hofvijver gespeeld.

Het stadion krijgt ruimte voor 5.500 toeschouwers, zo maakte de gemeente Den Haag woensdag bekend. Onder meer de halve finales en finales worden daar afgewerkt.

"Het WK wordt een prachtig topsportevenement en daar hoort een toplocatie bij", aldus Karsten Klein, de wethouder sport in Den Haag.

"Een locatie waar het beachvolleybal maar ook de internationale stad Den Haag de aandacht krijgen die ze verdienen, een plek in het hart van onze stad, bekend bij al haar bewoners. Dit is belangrijk omdat we alle Hagenaars bij dit evenement willen betrekken."

De Dam

Naast Den Haag zijn Amsterdam, Rotterdam en Apeldoorn de speelsteden tijdens het WK. In Apeldoorn komt een stadion op het Marktplein, in Rotterdam op het Stationsplein en in Amsterdam op de Dam.

Die stadions kunnen tweeduizend bezoekers herbergen. In Apeldoorn en Rotterdam worden alleen poulewedstrijden gespeeld, in Amsterdam ook nog knock-outwedstrijden.

Het WK wordt in principe gehouden tussen 26 juni en 5 juli 2015 - de data zijn nog onder voorbehoud.