De clubleiding van Hamburger SV wil Rafael van der Vaart een nieuw contract aanbieden. De huidige verbintenis van de 31-jarige Nederlander loopt medio 2015 af.

"We willen graag dat Rafael ook na 2015 nog voor ons uitkomt", vertelt sportief directeur Oliver Kreuzer van Hamburger SV aan Sport Bild.

"Hij is een belangrijke speler voor ons, dat hebben we hem ook duidelijk gemaakt.'

Van der Vaart hoeft op korte termijn geen invitatie te verwachten voor onderhandelingen. De leiding van HSV heeft alle contractbesprekingen uitgesteld totdat er duidelijkheid is over de sportieve status volgend seizoen.

Grootverdieners

De Noord-Duitse club, die Bert van Marwijk vorige maand ontsloeg, bezet na 23 speelrondes de zestiende plaats in de Bundesliga, hetgeen aan het einde van de rit een play-offduel om lijfsbehoud zou betekenen.

"We hebben wel een idee over hoe de selectie eruit moet komen te zien, maar in de huidige situatie kunnen we niet onderhandelen", aldus Kreuzer, die zich realiseert dat HSV bij degradatie afscheid moet nemen van grootverdieners. "Eerst willen we weten hoe de reis zal verlopen."

Overigens hoopt Van der Vaart donderdag weer de training te hervatten bij HSV om op tijd terug te zijn voor het competitietreffen van zaterdag met Eintracht Frankfurt. De middenvelder haakte dinsdag met griep af bij Oranje, dat woensdagavond oefent tegen Frankrijk.