Nemanja Vidic speelt vanaf volgend seizoen in Italië. De Serviër verruilt Manchester United voor Internazionale.

De maakt de nummer vijf van de Serie A woensdag bekend.

De 32-jarige Vidic is bezig aan zijn negende seizoen op Old Trafford. De verdediger is sinds 2011 aanvoerder van de ploeg van spits Robin van Persie.

Vidic heeft een aflopend contract bij United en liet vorige maand al weten de huidige nummer zeven van de Premier League te verlaten.

Wereldklasse

Inter-voorzitter Erick Thohir reageert op de clubsite enthousiast op de aanstaande versterking. "Vidic is een speler van wereldklasse. Ik ben extreem blij dat we deze deal hebben afgesloten."

"Hij is een geweldige verdediger en zijn kwaliteiten, internationale ervaring en charisma zullen het team zeker verder helpen. Hij is een belangrijk onderdeel van het nieuwe Inter-team dat we aan het bouwen zijn."

Vidic begon zijn carrière bij Spartak Subotica in eigen land en maakte even later de overstap naar Rode Ster Belgrado. Voor zijn periode bij United, dat hem voor ruim 8,5 miljoen euro kocht, kwam hij nog uit voor Spartak Moskou in Rusland.

Vijf keer werd Vidic kampioen van Engeland met zijn huidige werkgever en in 2008 won hij de Champions League en de wereldbeker voor clubteams. Voor Servië speelde hij 56 interlands waarin hij twee keer scoorde.