Corendon zal nog zeker vier jaar actief blijven als sponsor in het schaatsen, tot en met de Spelen van 2018 in Zuid-Korea.

"Het bevalt ons bijzonder goed. De passie en vooral de ambitie van de ploeg is dezelfde als die ik nastreef. De beste willen zijn", aldus directeur Atilay Uslu van de reisorganisator.

"Wij willen ons steeds meer positioneren als Nederlands merk. Daar past een oer-Hollandse sport als schaatsen goed bij. Dat hebben we de afgelopen twee seizoenen ervaren en dat bouwen we graag verder uit de komende jaren." 

Halverwege het traject richting de volgende Spelen in Pyeonchang is wel een evaluatiemoment afgesproken.

Vijf medailles

De schaatsers van Corendon veroverden liefst vijf medailles op de Spelen in Sotsji. In het individuele toernooi won Lotte van Beek brons op de 1500 meter en pakte Jan Blokhuijsen zilver op de 5000 meter.

Van Beek, Blokhuijsen en Marrit Leenstra maakten ook deel uit van de teams op de ploegenachtervolging die beslag legden op de gouden medaille. Begin dit jaar won Blokhuijsen bovendien het EK allround in Hamar.

"Al vóór Sotsji heb ik besloten om een nieuw contract te tekenen", stelt Uslu. "In de gepresenteerde  visie van het management en de coaches van de ploeg zie ik kansen voor de toekomst." 

Eerste sponsor

Corendon is de eerste sponsor die zijn contract verlengt na de Spelen van Sotsji.

Begin deze week maakte Liga bekend zich terug te trekken uit de schaatssport en tijdens de Spelen werd al duidelijk dat Activia in september afscheid neemt.

Hoe ziet de toekomst van de schaatsteams eruit?