Graziano Pellè is woensdag akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van vier duels schorsing van de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

De Italiaanse spits mist de duels van Feyenoord met  FC Groningen, sc Heerenveen, Go Ahead Eagles en Heracles Almelo.

Pellè deelde zondag in de met 2-1 verloren topper tegen Ajax een elleboogstoot uit aan Joël Veltman.

Feyenoord had Pellè al geschorst voor de wedstrijden tegen Groningen en Heerenveen en heeft zijn aanvoerdersband afgenomen.

De clubleiding had Pellè al aangeraden akkoord te gaan. "De club heeft Graziano geadviseerd om de straf te accepteren", vertelde technisch directeur Martin van Geel aan het AD.

"Toen duidelijk werd dat er een schikkingsvoorstel zou komen, waren we ongeveer uitgegaan van deze strafmaat. Ook omdat hij nog een voorwaardelijke straf achter zijn naam had staan na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo."

Vernieling

De elleboogstoot was niet de enige aanleiding voor Feyenoord om Pellè een schorsing op te leggen. Hij liet een week eerder al een spoor van vernieling achter in de catacomben van de Grolsch Veste na de 2-2 tegen FC Twente.

Na de Klassieker tegen Ajax betichtte Pellè bovendien Fox Sports-verslaggever Jan-Joost van Gangelen ervan een Ajax-supporter te zijn.

Pellè miste al halve competitie door schorsingen

Pellè: 'Kan me geen elleboogstoot herinneren'