LONDEN - Ruud van Nistelrooy, de Nederlandse spits van Manchester United, is zondagavond in Londen gekozen tot voetballer van het jaar van de Engelse bond van profvoetballers, de PFA.

De Brabander kreeg de meeste stemmen van zijn collega-spelers uit de Engelse competities. David Beckham, Roy Keane (beiden eveneens van Manchester United), Thierry Henry (Arsenal) en de Nederlander Jimmy Floyd Hasselbaink (Chelsea) waren eveneens genomineerd.

De prijs is Van Nistelrooy uitgereikt tijdens een gala in Londen.

Van Nistelrooy noemt de uitverkiezing het indrukwekkendste moment in zijn loopbaan tot nog toe. "Ik ben gekozen door de spelers van de Premier League en dat is de beste competitie van Europa."

Ruud van Nistelrooy geniet van het spelen voor Manchester United. "Een geweldig gevoel. Maar het is zeker zo geweldig om gewoon te kunnen voetballen, want toen ik geblesseerd was zijn er grote twijfels geweest of ik dat ooit weer zou kunnen."

Ferguson

Manager Alex Ferguson geeft toe dat Van Nistelrooy hem heeft verrast. "Hij heeft mijn stoutse verwachtingen overtroffen. Spelen op Old Trafford is voor iedere speler een uitdaging. De gretige wijze waarop Ruud die uitdaging elke keer aangaat, doet mij onzettend veel genoegen. Hij is een geweldige aankoop."

Bergkamp

Dennis Bergkamp was in 1998 de eerste Nederlander die door de spelers tot voetballer van het jaar werd uitgeroepen. Ondanks zijn soms verbluffende voetbal van de laatste weken behoorde de aanvaller van Arsenal dit jaar niet tot de genomineerden.

/DOSSIERPremiership