De vijf eredivisieduels uit het speelweekeinde van 21, 22 en 23 maart die vanwege de nucleaire top in Den Haag verplaatst werden, worden nu afgewerkt op woensdag 2 april om 18.45 uur. 

Dat maakt de voetbalbond dinsdag bekend. Door de verplaatsing zouden de wedstrijden op last van de Europese voetbalbond aanvankelijk 's middags gespeeld worden, maar daar ging de KNVB niet mee akkoord.

Omdat in de betreffende week ook ontmoetingen in de Champions League en Europa League op het programma staan, mochten de eredivisieduels in niet 's avonds afgewerkt worden. Nationale competitiewedstrijden mogen volgens de regels van de UEFA niet tegelijkertijd uitgezonden worden met Europese duels.

De KNVB verzocht de UEFA daarop eenmalig af te wijken van de reglementen, omdat het middagwedstrijden supportersonvriendelijk vindt en 18.45 uur als een regulier speeltijdstip beschouwt.

Doordat de UEFA akkoord ging met het Nederlandse verzoek, worden de wedstrijden Heracles Almelo - Feyenoord, FC Twente - ADO Den Haag, Go Ahead Eagles - NAC Breda, FC Utrecht - SC Cambuur en RKC Waalwijk - Ajax nu op woensdagavond gespeeld.

Politie-inzet

De nucleaire top op 24 en 25 maart in Den Haag vergt zó veel politie-inzet dat in het weekeinde daar voorafgaand veel voetbalwedstrijden niet door kunnen gaan. Aanvankelijk dreigde zelfs de hele 29e speelronde te moeten wijken.

Na overleg tussen de KNVB, de betrokken burgemeesters, politie en het ministerie van Veiligheid en Justitie bleek dat vier eredivisieduels (AZ - PEC Zwolle, sc Heerenveen - NEC, FC Groningen - Vitesse en PSV - Roda JC) toch gewoon kunnen doorgaan op de afgesproken data; de andere vijf duels werden verboden.