De aanklager betaald voetbal heeft Graziano Pellè een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing gedaan. 

Dat maakt de KNVB dinsdag bekend. Het betreft een onvoorwaardelijke uitsluiting, waarbij rekening is gehouden met de kopstoot die de Italiaanse spits eerder dit seizoen uitdeelde aan Mike te Wierik van Heracles Almelo.

Vorige week bestrafte de voetbalbond Pellè ook al voorwaardelijk vanwege het vernielen van een dug-out, reclamebord en een lamp in de catacomben van de Grolsch Veste na afloop van FC Twente - Feyenoord (2-2).

De aanklager betaald voetbal kenmerkt de elleboogstoot van afgelopen zondag en de kopstoot van 28 oktober als gelijksoortige overtredingen, waardoor de destijds voorwaardelijke schorsing omgezet kon worden in een onvoorwaardelijke uitsluiting van de Feyenoorder.

Het wangedrag in Enschede is niet meegenomen in de strafmaat, omdat het een ander soort vergrijp betreft.

Aanvoerdersband

Maandag trof Feyenoord als sancties tegen de clubtopscorer (20 goals); de 28-jarige Italiaan werd voor twee wedstrijden geschorst door de club en moest zijn aanvoerdersband afstaan aan Jordy Clasie.

De oud-speler van onder meer AZ, Parma en Sampdoria mist daardoor sowieso de ontmoetingen met FC Groningen en sc Heerenveen. Wanneer de voormalig jeugdinternational van Italië akkoord gaat met het voorstel van de KNVB, moet hij ook de duels met Go Ahead Eagles en Heracles Almelo aan zich voorbij laten gaan.

Naar aanleiding van videobeelden startte de aanklager betaald voetbal een onderzoek naar het vergrijp dat niet werd geconstateerd door de arbitrage, waarbij alle betrokken partijen om een toelichting werd gevraagd. Pellè heeft tot woensdagochtend 12.00 uur om te reageren op het voorstel van de KNVB.