Ola John baalt van het ontslag van Bert van Marwijk bij Hamburger SV. Onder Mirko Slomka, de opvolger van de Nederlandse trainer, komt de huurling van Benfica vooralsnog niet aan spelen toe.

"Het is heel pijnlijk dat Van Marwijk weg is. Hij heeft me in de winterstop gehaald, heel rot dat hij kort daarna al ontslagen is", aldus John tegen NU.nl.

Waar de 21-jarige buitenspeler onder Van Marwijk nog vier wedstrijden speelde, keek hij afgelopen zaterdag bij de met 1-0 verloren wedstrijd bij Werder Bremen toe vanaf de tribune.

"Tot nu toe kun je zeggen dat de trainerswissel niet goed voor me heeft uitgepakt", erkent John, die daar niet met Slomka over in gesprek is gegaan.

"Het is niet meer dan een blaadje in de kleedkamer waarop te zien is dat ik niet zal spelen. Vooral voor een jonge speler als ik is dat lastig. Je wilt af en toe een hand op je schouder, iemand die even met je praat. Maar tot nu toe is dat nog niet gebeurd bij deze trainer."

"Aan de andere kant moet ik gewoon zorgen dat ik het op de training laat zien. Hard werken en wachten op mijn kans."

Ontwikkelen

John, die vorig jaar tegen Italië debuteerde in Oranje, kwam juist naar Hamburger SV om weer speelminuten te maken. "Vorig seizoen bij Benfica speelde ik bijna alles. Dit seizoen bijna niets."

"Daardoor kon ik me bij Benfica amper doorontwikkelen en vandaar het verhuur aan HSV. Maar ja, tot nu toe kwam ik in Hamburg dus ook niet verder dan vier wedstrijden."

Die vier wedstrijden hebben er wel voor gezorgd dat John deze week weer aan mag sluiten bij Jong Oranje voor het oefenduel van woensdag met Jong Israël. De oud-speler van FC Twente werd sinds de zomer niet opgeroepen door bondscoach Albert Stuivenberg omdat hij bij Benfica nog minder speelde.

Knokken

"De bondscoach heeft me daar wel over gebeld en ik begreep het ook. Het lag puur aan mij dat ik er niet bij zat. Ik speelde niet. Nu heb ik weer wat wedstrijdjes achter mijn naam staat en hopelijk volgen er woensdag weer speelminuten. Dit voelt als een nieuwe start bij Jong Oranje."

John is bij Jong Oranje ook even weg van de degradatiedruk bij HSV. De Hamburgers hebben een van de hoogste begrotingen van de Bundesliga, maar bungelen al bijna het gehele seizoen ergens onderin.

"Dat maakt het ook lastig bij HSV. Ik ben vooral een voetballende speler, maar in deze situatie moet er ook gevochten worden. De Bundesliga is sterk, om niet te degraderen wordt er meer gevraagd dan voetbal alleen. Ik zal dus ook moeten knokken. En ik ben er van overtuigd dat we niet gaan degraderen. Onze selectie is te goed om eruit te vliegen."