Kenny van Hummel heeft dinsdag de zesde etappe van de Ronde van Langkawi (Maleisië) gewonnen. De Nederlandse renner was na een wedstrijd over 199 kilometer de beste in de sprint.

Hij bleef de Litouwer Aidis Kruopis voor. De Amerikaan Ken Hanson eindigde als derde.

Het is voor Van Hummel zijn eerst succes in het shirt van zijn Italiaanse ploeg Androni-Giocattoli. Hij zorgde voor de tweede Nederlandse ritzege in de ronde. Theo Bos won de tweede etappe.

Van Hummel was blij met zijn triomf. ''In de tweede etappe kwam ik ten val. Ik had aardig wat problemen met mijn lichaam, maar gelukkig ben ik weer in orde nu. Ik ben heel blij dat het team mij deze kans heeft gegeven en dat ze mij een plek hebben gegeven in de ploeg. Ik wil altijd winnen, maar deze overwinning is wel heel speciaal voor mij.''

Van Hummel dankte ook zijn teamgenoten. ''Het was een chaotische sprint. Het team heeft mij erg geholpen. Ik zat al snel in het goede wiel, maar het was niet makkelijk om daarin te blijven. Omar Bertazzo en Carlos Ochoa hebben de hele dag voor mij gewerkt. Ik ben hen veel dank verschuldigd.''

De leiderstrui blijft in handen van de Iraniër Mirsamad Poorseyedigolakhour (Tabriz Petrochemical), die zondag de macht greep.