ADO Den Haag gaat door met Henk Fräser als hoofdtrainer. De oud-Feyenoorder, die vorige maand de taken overnam van de weggestuurde Maurice Steijn, zal een contract ondertekenen voor 2,5 jaar.

Dat bevestigde directeur Piet Jansen maandagavond tegenover Omroep West na een vergadering van de raad van commissarissen, die formeel het besluit moest nemen.

Aan de orde kwam onder meer ook de wenselijkheid van de komst van een technisch directeur. Cor Pot, die als bondscoach van Jong Oranje al samenwerkte met Fräser, geldt als een geïnteresseerde kandidaat.

Fräser (47) was al een aantal jaren assistent bij de club. Na het ontslag eerder dit seizoen van coach Maurice Steijn werd hij hoofdtrainer. Eerder op maandag werd al bekend dat ADO Den Haag hoopte om de huidige trainer een meerjarig contract voor te kunnen leggen.

Onder Fräser is ADO Den Haag al vier wedstrijden ongeslagen. De ploeg speelde afgelopen weekeinde gelijk tegen NAC. De Hagenaars bezetten momenteel de vijftiende plaats in de eredivisie.

Jong Oranje

Fräser was eerder onder meer jeugdtrainer bij PSV. Hij is op dit moment ook assistent-coach van Jong Oranje, maar die werkzaamheden zal hij vanaf de zomer 'met pijn het in hart' neerleggen, zo bericht De Telegraaf.

De voormalig verdediger zal woensdag nog wel gewoon op de bank zitten bij de oefeninterland van Jong Oranje tegen Jong Israël.

Fräser: "Begin juni speelt de ploeg de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Schotland en Luxemburg. Dan ben ik er in principe voor het laatst bij."