Mark Cavendish zal op 23 maart toch deelnemen aan de wielerklassieker Milaan-San Remo.

Dat meldt Cyclingnews. De Brit van Omega Pharma-QuickStep had eerder aangekondigd dat hij de Italiaanse race zou laten schieten vanwege een ingrijpende parcourswijziging.

Met name de Pompeiana, een col van vijf kilometer op slechts twintig kilometer van de aankomst, werd door Cavendish aangevoerd als reden om af te zien van deelnama. Nu de col niet meer is opgenomen in de route, is de Brit van gedachten veranderd.

Eerder besloot André Greipel, de Duitse sprinter van Lotto-Belisol, om dezelfde reden ook toch van de partij te zijn in Milaan.

"Mark zal als onze sprinter starten, maar we beslissen pas een dag van tevoren over de te kiezen tactiek. Niet twee weken van tevoren", aldus ploegleider Patrick Lefevre van QuickStep.

Met een in vorm verkerende Tom Boonen heeft QuickStep nu mogelijk twee troeven bij de Italiaanse eendagskoers. "Tom is uitstekend in vorm en we zijn erg blij dat Mark nu ook aan het winnen is", aldus Lefevre over een recente ritwinst van Cavendish in de Ronde van de Algarve.

Na Milaan-San Remo zal Cavendish zich vol richten op deelname aan de Tour de France.