Jordy Clasie is de nieuwe aanvoerder van Feyenoord. De middenvelder neemt de band over van Graziano Pellè, die deze maandag moest inleveren vanwege misdragingen binnen en buiten het veld.

Clasie was al de reserve-aanvoerder van Feyenoord en schuift na de maatregel van de Rotterdammers tegen Pellè nu een plekje op in de hiërarchie.

De 22-jarige Haarlemmer, die zich maandag net als alle andere internationals meldde bij het Nederlands elftal, wordt al de derde aanvoerder van Feyenoord dit seizoen.

Stefan de Vrij begon de jaargang als captain, maar verloor die positie in september nadat hij voor zichzelf had getraind zonder het zijn club te laten weten.

Clasie is opgeleid door Feyenoord en is na een verhuurperiode bij Excelsior in het seizoen 2010-2011 een vaste waarde in De Kuip. Hij debuteerde in 2012 voor Oranje.

Bestraft

Feyenoord maakte maandagochtend bekend dat het Pellè heeft bestraft vanwege het gedrag van de spits de afgelopen weken.

Zo misdroeg de Italiaan zich na de topper bij FC Twente (2-2) door tegen een dug-out en een reclamebord aan te schoppen.

Afgelopen zondag had hij het na het duel met Ajax (1-2) verbaal aan de stok met Fox Sports-verslaggever Jan Joost van Gangelen en tijdens de Klassieker deelde hij een vermeende elleboogstoot uit aan Ajax-verdediger Joël Veltman.

De aanklager van de KNVB is naar aanleiding van dat laatste vergrijp een vooronderzoek gestart. Feyenoord heeft al bepaald dat het Pellè de komende twee competitieduels niet in de wedstrijdselectie zal opnemen.

Feyenoord neemt Pellè aanvoerdersband af