Alan Pardew moet vrezen voor een langdurige schorsing. De Engelse voetbalbond FA heeft de manager van Newcastle United aangeklaagd vanwege zijn vermeende kopstoot tijdens het duel met Hull City.

De officiële aanklacht luidt 'onbehoorlijk gedrag'. De FA stelt maandag in een verklaring bovendien dat vanwege de agressieve aard van het incident de zaak wordt aangemerkt als 'niet-standaard'.

Pardew heeft tot donderdag 19.00 uur Nederlandse tijd om zijn reactie aan de FA te sturen.

De manager stond zaterdag aan de zijlijn aanwijzingen te geven toen Hull-speler David Meyler hem aan de kant duwde, omdat hij het spel snel met een inworp wilde hervatten. Het kwam tot een woordenwisseling, waarop Pardew zijn hoofd naar voren duwde.

Direct na het duel ging de Engelsman al diep door het stof en diezelfde avond legde zijn club hem een boete op van 100.000 pond, ruim 120.000 euro.

Pardew zou wel eens een zware straf kunnen krijgen. Paul Ince kreeg afgelopen september als manager van Blackpool een stadionverbod van vijf wedstrijden vanwege het duwen van de vierde official.

Politie

De coach van Tim Krul, Luuk de Jong en Vurnon Anita hoeft niet te vrezen dat er een politieonderzoek wordt ingesteld, zo bleek eerder op maandag.

Hull City of Meyler hebben geen aanklacht ingediend bij de politie. "Nadat we de zaak hebben bekeken, hebben we besloten dat de FA deze zaak zal behandelen", zo stelde de politie van Humberside.