Feyenoord heeft Graziano Pellè de aanvoerdersband ontnomen.

Dat meldt de Rotterdamse club maandag op de website.

Daarnaast neemt Feyenoord Pellè de komende twee competitieduels niet op in de wedstrijdselectie. De Italiaan mist de uitwedstrijd bij FC Groningen en het thuisduel met sc Heerenveen.

Technisch directeur Martin van Geel geeft aan dat zowel de clubleiding als de technische staf zich genoodzaakt ziet tot de maatregelen vanwege het gedrag van Pellè de afgelopen weken, zowel binnen als buiten het veld.

"Pellè is een geweldige voetballer, maar zijn recente gedrag past niet", aldus Van Geel.

Onderzoek

Overigens is het maar de vraag of Pellè in de wedstrijden tegen FC Groningen en Heerenveen wel zal mogen uitkomen van de KNVB. De aanklager is een vooronderzoek gestart naar de vermeende elleboogstoot van de spits in de klassieker tegen Ajax-verdediger Joël Veltman.

Feyenoord en Pellè hebben tot dinsdag 4 maart 11.00 uur de tijd om te reageren.

Na de wedstrijd liet Pellè weten zich van geen kwaad bewust te zijn. Bovendien had hij het verbaal aan de stok met Fox Sports-verslaggever Jan Joost van Gangelen. Pellè betichte hem ervan voor Ajax te zijn.

Bekijk het fragment:

Een week eerder misdroeg Pellè zich na afloop van de topper tussen FC Twente en Feyenoord (2-2). De spits van de Rotterdammers trapte tegen de dug-out van de Tukkers en schopte in de catacomben van de Grolsch Veste een reclamebord kapot.

Pellè was sinds september aanvoerder van Feyenoord. Hij nam de band over van Stefan de Vrij.