Liga verlaat na dit seizoen de schaatssport. De koekjesfabrikant heeft na vier jaar de sponsordoelstellingen bereikt.

Woordvoerder Rudwin Pieete van het team van de coaches Marianne Timmer en Gianni Romme bevestigt dit maandag aan NU.nl.

"We zijn in gesprek met de subsponsoren om de rol als naamgever over te nemen. Er zijn meerdere gesprekken." Onder meer Continu heeft aangegeven interesse te hebben om de nieuwe hoofdsponsor te worden.

Uitsluitsel zal er waarschijnlijk pas aan het eind van deze maand, na afloop van het seizoen, komen. "We willen ons eerst nog concentreren op de komende wedstrijden."

Boer

Voor de vrouwenformatie van Liga rijden momenteel Margot Boer, Mayon Kuipers, Yvonne Nauta, Thijsje Oenema, Janine Smit en Jorien Voorhuis.

Dat team was deze winter behoorlijk succesvol. Boer veroverde tijdens de Spelen in Sotsji twee bronzen medailles en Nauta kroonde zich afgelopen weekeinde in het Olympisch Stadion tot Nederlands kampioene allround. Eerder dit seizoen won zij ook al zilver bij het EK allround.

Pieete: "Dat helpt altijd, maar het maakt de gesprekken niet per se gemakkelijker. We hebben altijd al goed contact met de subsponsoren. We maken ons in ieder geval geen zorgen."

Over de samenstelling van de ploeg kunnen nog geen uitspraken worden gedaan. Daar wordt na het WK allround eind maart over gesproken. "Daar gaat Marianne Timmer ook over."