Joël Veltman was zondag dolblij met zijn winnende treffer tegen Feyenoord (2-1). De verdediger van Ajax heeft wel spijt van de manier waarop hij het vierde.

"Ik lokte een reactie uit bij het publiek. En dat was dom van me", aldus Veltman, die na zijn treffer met zijn hand achter zijn oor over het veld rende in De Kuip.

"Ik had het normaal met mijn teamgenoten moeten vieren. En meer van de tribunes weg moeten blijven. Maar dat deed ik niet."

De eenmalig international zag als reactie het een en ander in zijn richting gegooid worden vanuit het publiek. "Er kwam een Flügel-flesje voorbij." Lachend: "Hij zat niet vol, anders had ik op de voorsprong kunnen proosten."

"Maar zonder gekheid. Als je 2-1 maakt, dan neem je al genoeg revanche. Dan moet je niet zo gaan juichen als ik. Nogmaals, het was dom. Ik heb er spijt van."

Droom

Het provocerende juichen kwam volgens Veltman door de emotie. "Sinds de E'tjes is het een droom van me om voor Ajax in De Kuip te scoren, al had ik in eerste instantie niet echt door dat het raak was."

"Omdat er geen uitsupporters in De Kuip waren, was het stil. Ik keek om me heen en pas toen ik mijn medespelers op me af zag komen, wist ik zeker dat ik gescoord had. En toen kwam de blijdschap."

Veltman besefte ook wat het belang was van zijn treffer. "Feyenoord lijkt nu definitief weg in de strijd om het kampioenschap."

Bovendien zag Veltman net voor de Klassieker de grootste titelconcurrent FC Twente niet verder komen dan 1-1 bij FC Utrecht. Met de zege in Rotterdam staat Ajax daardoor acht punten los.

"Dat mogen we niet meer weggeven. We hebben in Rotterdam een heel goede stap gezet richting het kampioenschap. En niet eens met goed voetbal, dat lukte niet. Knokkend, op karakter, zo hebben we het gered. En dat is ook wel een keer lekker."

Janmaat: 'We waren beter dan Ajax'

Pellè: 'Kan me geen elleboogstoot herinneren'