Moreno Hofland is zondag als tweede geëindigd in de Belgische semiklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne.

De 22-jarige Nederlander van Belkin hoefde alleen in Tom Boonen zijn meerdere te erkennen.

De Belg van Omega Pharma-QuickStep, die zaterdag geen hoofdrol speelde in de Omloop Het Nieuwsblad, triomfeerde in de sprint. Hoflands ploeggenoot Sep Vanmarcke werd derde.

Boonen en Hofland maakten deel uit van een kopgroep van tien man met een bijzondere samenstelling. Er zaten maar liefst acht Belgen bij. Bovendien bestond de groep uit vijf renners van Omega Pharma-QuickStep en drie van Belkin.

In de laatste kilometers deed Vanmarcke nog een poging bij de vluchters weg te rijden. Maar hij werd teruggepakt. Hofland probeerde steeds in het wiel van Boonen te blijven. Toen de Belg de sprint aanging, deed Hofland nog wel een poging langszij te komen, maar dat lukte net niet.

Geen schande

''Het is niet zo leuk om zo te verliezen, maar het is wel Tom Boonen. Het is geen schande om door hem verslagen te worden'', zei Hofland.

De Belkin-renner zat wat ingesloten toen Boonen de sprint aanging. ''Ik kwam er even niet uit en toen ging Boonen. Hij was te sterk om nog bij te halen. Dat was wel jammer. Ik heb vorige week een rit gewonnen en de kans was er weer. We hebben er voor gereden, maar het is net niet gelukt.''

Het is Boonens derde overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne, na 2007 en 2009.

Kreder

Eerder op de dag won Romain Bardet de eerste editie van de Drôme Classic. De coureur van AG2R kwam na een wedstrijd over 189 kilometer, door de Ardèche in Frankrijk, solo over de finish in Valence.

Achter Bardet en de Belgen Sebastien Delfosse en Gianni Meersman eindigde Michel Kreder als vierde.

De Nederlandse renner van de Belgische ploeg Wanty - Groupe Gobert hield tijdens de lastige finale, met twee beklimmingen, knap stand in de voorste groep.

Kreder greep in Valence echter net naast een podiumplaats. De Drôme Classic zou eigenlijk vorig jaar voor het eerst worden verreden, maar de wedstrijd ging toen niet door vanwege heftige sneeuwval.