Ricardo Kishna heeft zondagmiddag een basisplaats bij Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord.

Het is voor het eerst dat de negentienjarige aanvaller aan de aftrap staat van een eredivisiewedstrijd. Siem de Jong en Bojan Krkic completeren de voorhoede van Ajax.

Thulani Serero heeft na enkele weken blessureleed weer een basisplaats. Davy Klaassen en Christian Poulsen zijn de andere middenvelders. Daley Blind is een linie gezakt en start als linksback.

Ten opzichte van het Europa League-duel met Red Bull Salzburg (3-1 verlies) van donderdagavond keren Niklas Moisander en Joël Veltman terug in de basis bij de koploper. In Oostenrijk vormden Mike van der Hoorn en Stefano Denswil het defensieve centrum van de ploeg van trainer Frank de Boer.

Feyenoord

Bij Feyenoord keert linksback Bruno Martins Indi terug van een schorsing. Dit gaat ten koste van Joris Mathijsen, die op de bank begint. Terence Kongolo start centraal achterin met Stefan de Vrij.

Jordy Clasie, Lex Immers en Tonny Vilhena vormen het middenveld van de thuisploeg. In de aanval geeft trainer Ronald Koeman opnieuw de voorkeur aan Ruben Schaken boven Samuel Armenteros.

Eerder dit seizoen won Ajax in de Amsterdam Arena met 2-1 van de rivaal. Ook in de kwartfinales van de KNVB-beker waren de Amsterdammers te sterk, met 3-1.

Na 25 speelrondes heeft Ajax een voorsprong van negen punten op nummer vier Feyenoord. De aftrap van de Klassieker is om 14.30 uur.

Opstellingen

(4-2-1-3) Formaties (4-3-3)
Erwin Mulder Mulder 1
22 Jasper Cillessen Cillessen
Daryl Janmaat Janmaat 2
2 Ricardo van Rhijn van Rhijn
Stefan de Vrij de Vrij 3
12 Joël Veltman Veltman
Terence Kongolo Kongolo 15
4 Niklas Moisander Moisander
Bruno Martins Indi Martins Indi 5
17 Daley Blind Blind
Jordy Clasie Clasie 6
18 Davy Klaassen Klaassen
Lex Immers Immers 10
5 Christian Poulsen Poulsen
Tonny Vilhena Vilhena 21
25 Thulani Serero Serero
Ruben Schaken Schaken 27
11 Bojan Bojan
© Graziano Pellè Pellè 9
10 Siem de Jong de Jong ©
Jean-Paul Boëtius Boëtius 7
43 Ricardo Kishna Kishna