Bryan Ruiz heeft PSV zaterdag opnieuw aan een overwinning geholpen. De huurling van Fulham, de laatste weken steeds beslissend, maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt op bezoek bij Go Ahead Eagles: 2-3. 

Halverwege zag het er nog helemaal niet naar uit dat PSV in Deventer de vijfde overwinning op rij zou boeken. De bezoekers stonden na een dramatische eerste helft met 2-0 achter.

PSV had aanvankelijk niets in te brengen tegen Go Ahead, dat de bezoekers met veel beweging keer op keer overliep. Eigenlijk mocht de ploeg van Phillip Cocu nog blij zijn dat het bij rust slechts met 2-0 achter stond.

Breekpunt in de wedstrijd was de 49e minuut. Eerst miste Erik Falkenburg een uitgelezen mogelijkheid om de thuisclub op 3-0 te zetten. Dat bleek een dure misser, want in de aanval die daarop volgde bracht Memphis Depay het dolende PSV terug in de wedstrijd. De linksbuiten legde al zijn frustratie over het teleurstellende optreden van de Eindhovenaren in een verwoestend schot van zo'n achttien meter (2-1).

Tot dat moment had PSV geen kans gehad in Deventer. Tekenend voor de nonchalante houding waarmee de bezoekers aan de wedstrijd begonnen, was het feit dat PSV na 53 seconden al op achterstand stond. Jarchinio Antonia tikte bij de tweede paal een strakke voorzet van Xander Houtkoop achter doelman Jeroen Zoet (1-0).

Geklungel

Aan die treffer ging defensief geklungel van de Brabanders vooraf. Mathias 'Zanka' Jörgensen maakte als vervanger van de geschorste Jeffrey Bruma opnieuw een onzekere indruk. De Deen zag er zowel bij het eerste als tweede doelpunt van Go Ahead Eagles niet best uit.

De 2-0 van Falkenburg werd voorbereid door Jeffrey Rijsdijk, die makkelijk wegliep uit de rug van Stijn Schaars en vervolgens de bal mocht voorgeven van Jörgensen. In het volle strafschopgebied van PSV draaide Falkenburg eenvoudig weg van Schaars en prikte de bal in de hoek langs Zoet (2-0).

De thuisclub kreeg in het vervolg van de eerste helft kansen op meer, vooral via Rijsdijk, maar Zoet hield de bezoekers op de been.

Na de misser van Falkenburg en de aansluitingstreffer van Depay in de 49e minuut kantelde het wedstrijdbeeld. PSV nam het heft in handen en kwam in de 67e minuut op gelijke hoogte door Jürgen Locadia. Vlak voor tijd bezorgde Ruiz de bezoekers zelfs nog de volle buit: 2-3.

Depay: 'Zo heb ik de trainer nog nooit gezien'

Cocu: 'Waren gewoon niet scherp'