Vitesse heeft met een simpele 3-0 overwinning de zorgen van Roda JC vergroot. De Limburgse hekkensluiter kwam er in het Gelredome geen moment aan te pas.

PEC begon erg aanvallend en liet weer eens de flair zien die het in het begin van het seizoen zo vaak toonde. Aan de hand van Mateusz Klich, die met zijn slimme passjes de verdediging van NEC constant verraste, overrompelde PEC de gasten.

Balverlies van Sören Rieks luidde de assist in van Klich op spits Guyon Fernandez, die de buitenspelval omzeilde en koelbloedig doelman Kalle Johnsson passeerde. Zelf had Klich in de wervelende openingsfase de 2-0 op zijn schoen. Zijn slappe inzet belandde in de handen van Johnsson.

Na een kwartier zakte Zwolle compleet weg. De thuisploeg trok zich terug op eigen helft en liet de bal aan NEC. De Nijmegenaren stuitten na enkele mooie aanvallen evenwel meermaals op doelman Diederik Boer, die grote kansen van Navarone Foor en Kevin Conboy onschadelijk maakte, alvorens Rieks vlak voor rust eindelijk doel trof.

Rieks schoot de bal vanuit een afvallende hoekschop ineens op doel en zag de bal door een massa benen in het net vliegen. Hoewel het slechts de 2-1 betekende, Klich had even daarvoor een vrije trap langs iedereen het doel in zien stuiteren, werkte die treffer katalyserend voor de tweede helft.

Broerse

Via Michael Higdon bracht NEC al in de openingsminuut de spanning volledig terug. De Engelse spits rondde van dichtbij een voorzet vanaf de flank af, maar lang hield NEC de 2-2 niet vast. Joost Broerse etaleerde zijn handelsmerk door de bal van grote afstand in de hoek te rammen (3-2).

De strijd lag daarna volledig open, want bijna iedere aanval van NEC leverde een grote kans op. De Nijmeegse ploeg trof via Higdon nog de paal, alvorens wederom Rieks toesloeg (3-3). Hoewel beide partijen in het vervolg nog riante kansen kregen op meer, kwam het niet tot een knock-out.