Sebastian Vettel heeft weer een testdag in het water zien vallen. De Duitser was zaterdag in Bahrein veroordeeld tot toekijken vanwege elektronische problemen met zijn Red Bull-bolide. 

De Oostenrijkse renstal kampt in de aanloop naar het nieuwe seizoen met aanhoudende problemen.

"Het is niet de beste situatie, maar er is niets aan te doen", zei Vettel, die op twee weken voor de start van het nieuwe Formule 1-seizoen nog amper kilometers heeft kunnen maken in zijn RB10. "Iedereen is extreem gemotiveerd om de problemen te verhelpen, maar zo makkelijk is dat niet."

"We kunnen alleen maar hopen dat het zondag beter gaat en dat we in Melbourne het seizoen goed kunnen beginnen, maar op dit moment is de betrouwbaarheid het grote pijnpunt."

Tijdens de eerste twee testseries van dit jaar, in Jerez en ook in Bahrein, werd Red Bull al achtervolgd door tal van problemen met de nieuwe bolide. Vettel en zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo hebben zich daardoor nog nauwelijks kunnen meten met de concurrentie.

Massa

De Braziliaanse routinier Felipe Massa zette zaterdag op het circuit van Sakhir de beste tijd van deze winter neer: 1.33,258. Massa reed in zijn Williams bijna honderd rondes, de Duitser Nico Rosberg (Mercedes) kwam tot 103 rondjes, waarvan de snelste in 1.33,484 ging, goed voor de tweede plaats.

De Fin Kimi Raikkonen (Ferrari) eindigde zaterdag als derde in 1.35,426. De Formule 1-teams hebben zondag de laatste kans hun bolides te testen in Bahrein. Het seizoen begint op 16 maart met de Grote Prijs van Australië in Melbourne.