Ajax moet het in de Klassieker van zondag nog stellen zonder Lasse Schöne. De Deense aanvallende middenvelder ontbreekt nog in de wedstrijdselectie van trainer Frank de Boer voor het uitduel met Feyenoord. De koploper kan in De Kuip wel weer een beroep doen op Thulani Serero.

De Zuid-Afrikaanse middenvelder was de afgelopen twee weken niet inzetbaar, nadat hij in de gewonnen thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (3-0) uitviel met liesklachten.

Ten opzichte van de Europese nederlaag bij Red Bull Salzburg (1-3) is centrale verdediger Mike van der Hoorn buiten de selectie gelaten.

Net als Schöne moeten ook Viktor Fischer en Nicolai Boilesen het immer beladen treffen met de aartsrivaal aan zich voorbij laten gaan. Beiden Denen ontbreken vanwege hamstringklachten.

Feyenoord-trainer Ronald Koeman beschikt over een volledig fitte selectie en kan na enige tijd weer een beroep doen op Bruno Martins Indi (drie duels schorsing) en Ruud Vormer (liesblessure).

Het eerste fluitsignaal in Rotterdam klinkt zondag om 14.30 uur. De kraker staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers, die eventueel terug kan vallen op doellijntechnologie.