Andy Murray heeft zich vrijdagavond (lokale tijd) niet weten te plaatsen voor de eindstrijd van het ATP-toernooi in Acapulco. De Schot was in de halve finale niet opgewassen tegen Grigor Dimitrov: 6-4, 6-7, 6-7.

De Bulgaar stuit in de strijd om de titel op Kevin Anderson, die zich in de andere halve finale ontdeed van Alexander Dolgopolov (6-1, 5-7, 6-4).

Murray, als tweede geplaatst op het hardcourt in Mexico, moest zich na bijna drie uur gewonnen geven tegen de 22-jarige Dimitrov, de nummer vier van de plaatsingslijst. De Bulgaar had nog nooit eerder een set afgesnoept van zijn Britse opponent.

Dimitrov stond pas twee keer eerder in een finale op de ATP Tour; vorig jaar januari verloor hij van Murray in Brisbane en afgelopen oktober versloeg hij David Ferrer op het Stockholm Open.

Voor Anderson is het al weer zijn tweede eindstrijd in een week tijd. Vorige week was hij niet opgewassen tegen Marin Cilic in Delray Beach. De 27-jarige Zuid-Afrikaan won tot op heden twee titels en was in totaal vijf keer verliezend finalist.