Guus Hiddink heeft bevestigd dat hij na het WK komende zomer in Brazilië bondscoach van het Nederlands elftal wordt.

"Ik ben bezig met de KNVB om het team waar ik mee wil werken voor elkaar te boksen. Dat proces heeft nog een aantal dagen of weken nodig", zei Hiddink vrijdag in het Radio 1-programma Met het oog op morgen.

Hiddink was eerder bondscoach van Oranje van 1995 tot 1998 en onder meer trainer van Real Madrid, Chelsea en PSV. Inmiddels is hij 67 jaar, waardoor hij de oudste bondscoach ooit van Oranje zal worden.

Hiddink: "Ik vind het leuk om ook nu nog wat te doen. Anders stap ik er niet in. Ik ga het bondscoachschap niet even freewheelend erbij doen. We zijn bezig om een mooie staf te formeren."

Scherp

Danny Blind, de huidige assistent van bondscoach Louis van Gaal, zal aanblijven als assistent. Daarnaast worden de namen van Ruud van Nistelrooij, Jaap Stam en Giovanni van Bronckhorst genoemd als opties voor de nieuwe staf van Oranje.

"Met bijna al die namen zijn we nu bezig. Die jongens zullen ook veel gaan doen, maar ik zal er zeker scherp op zitten."

Hiddink houdt bij het formeren van zijn staf geen rekening met het feit of zijn assistenten niet te veel een Ajax-, Feyenoord- of PSV-achtergrond hebben. 

"Zo denk ik niet. Kijk naar Patrick Kluivert en Blind onder Van Gaal. Zij hebben ook niet gedacht in het rood-wit van Ajax. Zij hebben een aantal Feyenoorders tot international gebombardeerd. Op die plek denk je niet in clubkleuren."