Sc Heerenveen heeft met de nodige moeite een zege geboekt bij Heracles Almelo. Door een doelpunt van topscorer Alfred Finnbogason wonnen de Friezen met 2-1 van de Heraclieden.

Verdiend was de zege voor de ploeg van scheidend trainer Marco van Basten nauwelijks te noemen. Heerenveen creëerde amper kansen en mocht Heracles dankbaar zijn dat het slordig was in de afronding.

Heracles kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong. Voormalig Heerenveen-speler Oussama Tannane schoot na bijna een half uur spelen een vrije trap op uiterst fraaie wijze achter doelman Kristoffer Nordfeldt.

Heerenveen had weinig in te brengen, maar de eerste de beste mogelijkheid was wel gelijk raak. Hakim Ziyech, terug van een schorsing, vond de geheel vrijstaande Marten de Roon, die van dichtbij niet faalde.

De equipe van Van Basten kwam in de tweede helft een stuk sterker uit de startblokken en dat resulteerde al snel in de 2-1 voorsprong. Heracles-doelman Remko Pasveer redde in eerste instantie nog op een schot van Rajiv van la Parra, maar was op de rebound van Finnbogason kansloos.

Heracles kreeg vervolgens via Mark Uth, ook een verleden bij Heerenveen, Simon Cziommer en Tannane nog wel aardige kansen op de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet meer.

Door de zege naderde Heerenveen nummer vijf PSV tot op een punt. Heracles bleef op de elfde plaats staan en moet hopen dat de ploegen onderin dit weekend geen punten pakken.