Feyenoord-trainer Ronald Koeman kan over een fitte selectie beschikken voor de Klassieker tegen Ajax van zondag.

Middenvelder Ruud Vormer is hersteld van een liesblessure. Hij kwam sinds de winterstop niet meer in actie.

Bruno Martins Indi keert terug na een schorsing van drie duels. Koeman wilde vrijdag niet zeggen of de verdediger ook een basisplaats krijgt. Terence Kongolo verving Martins Indi de afgelopen wedstrijden in de Rotterdamse defensie.

Koeman ziet het feit dat hij geen blessures heeft in zijn selectie als bewijs dat de kritiek van Raymond Verheijen niet terecht is. De inspanningsfysioloog zei eerder op vrijdag dat Feyenoord een conditioneel probleem heeft.

"Testen wijzen juist uit dat we superfit zijn", stelt Koeman op de clubsite. "Als we te hard zouden trainen, zouden we ook te maken hebben met spierblessures, maar ik kan voor zondag beschikken over alle twintig spelers en drie keepers."

De oud-international denkt dat het ook een 'kwestie van kwaliteit' kan zijn dat zijn ploeg dit seizoen relatief vaak punten verspeelt in de laatste minuten van duels.

"In het algemeen is het dit seizoen te vaak gebeurd dat de tegenstander in de slotfase het gevoel krijgt dat er iets te halen is tegen ons. Daardoor roepen we de risico’s over onszelf af."

Pellè

Koeman probeert het belang van de Klassieker iets te relativeren. "Deze wedstrijd is belangrijk, maar niet belangrijker dan die van vorige week was of die van volgende week zal zijn."

"Wij willen bovenin mee blijven doen. We leven op dezelfde manier naar deze wedstrijd toe als al onze andere wedstrijden, alleen merk je aan alles dat dit Feyenoord-Ajax is. Dat is speciaal, zoals dat ook speciaal voor Ajax zal zijn."

Koeman reageert kort op de voorwaardelijke schorsing van Graziano Pellè. "Ik verwacht dat hij zich bij een nieuwe teleurstelling beter zal gedragen dan tegen FC Twente, maar ik reken ook op een betere scheidsrechter."

Feyenoord-Ajax begint zondag om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers.

Hawkeye

Kuipers heeft als eerste scheidsrechter in de Kuip de beschikking over doellijntechnologie. 

Dit seizoen was het Hawkeye-systeem eerder actief bij negen thuiswedstrijden van FC Utrecht. Vanaf zondag wordt het systeem ingezet bij de eerstvolgende vijf thuiswedstrijden van Feyenoord en de KNVB-bekerfinale op zondag 20 april. 

Daarna wordt Hawkeye van Rotterdam naar Amsterdam verplaatst, zodat de Amsterdam Arena vanaf 3 mei 2014 het podium vormt voor deze technologische inzet. 

Lees ook: De Boer: 'Schöne en Serero komende dagen getest'