Ajax-trainer Frank de Boer weet nog niet of de geblesseerden Thulani Serero en Lasse Schöne fit genoeg zullen zijn om zondag mee te kunnen spelen tegen Feyenoord.

"Ze worden de komende dagen nog getest. Dan weten we of ze bij de wedstrijdselectie zitten", zei De Boer op zijn persconferentie voor de Klassieker.

Serero was vanwege een liesblessure niet van de partij in de laatste twee duels van de Amsterdammers tegen AZ (4-0 winst) en Red Bull Salzburg (3-1 verlies).

Ook Schöne, die kampt met een ingescheurde enkelband en een scheurtje in het kapsel van het gewricht, moest die wedstrijden missen. Aan het begin van de week was de verwachting bij Ajax dat de Deen het duel in De Kuip zou moeten missen.

Viktor Fischer is zes weken uitgeschakeld met een scheur in zijn linkerhamstring en zal sowieso niet spelen in Rotterdam. Ook Nicolai Boilesen zal door een spierblessure ontbreken.

Spannend

De Boer verwacht dat de topper een aantrekkelijke wedstrijd wordt. "Feyenoord speelt de laatste weken goed en degelijk. Het kan spannend worden, én mooi, én leuk."

De oud-international denkt niet dat de duidelijk nederlaag van donderdag tegen Red Bull Salzburg in de Europa League een effect zal hebben op het duel in de eredivisie.

"Tegen AZ hebben we bewezen ons goed op te kunnen richten. Zo'n wedstrijd als tegen Salzburg gaan we niet meemaken in de Eredivisie. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een team zo veel druk kan zetten."

De Boer stond ook nog even stil bij het feit dat Davy Klaassen vlak voor de start van de persconferentie te horen kreeg dat hij voor het eerst bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zit. "Het is leuk voor Klaassen dat hij geselecteerd is voor Oranje. Dat is ook een compliment voor het team."

Twaalf punten

Ajax zou de rivaal uit Rotterdam met een zege op een vrijwel onoverbrugbare achterstand kunnen zetten van twaalf punten met nog acht duels te gaan in de eredivisie. Als Feyenoord wint, komt het op zes punten van de koploper.

Feyenoord-Ajax start zondagmiddag om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers.

Lees ook: De Boer: 'Salzburg was mannelijker dan wij'