Het is Ajax niet gelukt om zich alsnog te plaatsen voor de achtste finales in de Europa League. De Amsterdammers gingen donderdag opnieuw pijnlijk onderuit tegen Red Bull Salzburg: 3-1.

Dat was voor de Oostenrijkers meer dan genoeg na de 3-0 overwinning van vorige week in Amsterdam.

Destijds schoot Salzburg uit de startblokken en stond het na een half uur al op een 3-0 voorsprong. Dat overkwam Ajax donderdag bijna opnieuw, ware het niet dat Salzburg ditmaal de kansen niet wist te benutten.

Zo redde doelman Jasper Cillessen op een schot van topscorer Alan en trof Kevin Kampl de lat en zag Jonathan Soriano zijn poging op de paal uiteenspatten.

Aan de andere kant was Kolbeinn Sigthorsson met een knappe kopbal nog dicht bij de openingstreffer en maakte Lesly de Sa het keeper Peter Gulacsi moeilijk met een schot in de verre hoek.

Ajax was achterin, waar Mike van der Hoorn en Stefano Denswil de voorkeur kregen boven Joël Veltman en Niklas Moisander, wederom zeer kwetsbaar. De Amsterdammers wisten zich ook in de tweede helft geen raad met de snelle en behendige aanvallers van de Oostenrijkse koploper.

Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven en die viel tien minuten na rust. Van der Hoorn tikte de bal via Cillessen in eigen doel na een voorzet van Soriano.

Salzburg ging ook na de 1-0 vrolijk verder met waar het mee was begonnen en gaf de ploeg van trainer Frank de Boer geen enkel moment het idee dat er iets viel te halen in Oostenrijk.

Sadio Mané kreeg alle tijd en ruimte om de 2-0 binnen te schieten en ook Soriano wist Cillessen nog een keer te verschalken. Davy Klaassen maakte in de slotfase nog wel de eretreffer.

Lees ook: De Jong: 'We hadden weer geen antwoord'

Lees ook: De Boer: 'Salzburg was mannelijker dan wij'