Het Formule 1-team van Red Bull heeft donderdag op de eerste van de laatste serie testdagen in Bahrein nog steeds geen indruk kunnen maken.

De bolide waarin Sebastian Vettel zijn wereldtitel moet gaan prolongeren, had wederom te maken met koelingsproblemen. Daniel Ricciardo voltooide daardoor maar 39 rondes. Zijn snelste ronde (1.37,908) leverde de zevende tijd op. Vettel komt zelf zaterdag en zondag pas in actie.

Sergio Pérez heeft donderdag de snelste tijd neergezet op de eerste van de laatste serie testdagen in Bahrein. De Mexicaan van Force India had maar 1.35,290 nodig om het circuit in Sakhir te voltooien.

De tweede en derde tijd werden gereden door de Finnen Valtteri Bottas (1.36,184) en Kimi Raikkonen (1.36,432). Bottas noteerde met zijn Williams de meeste ronden: in totaal reed hij er 128.

Problemen

Red Bull kon vorige maand bij de eerste testvierdaagse van de Formule 1 in Jerez al amper testkilometers maken vanwege tal van problemen met de nieuwe RB10.

Tijdens de tweede vierdaagse in Bahrein ging het niet veel beter. Donderdagmiddag werkte het team vijf uur om de problemen op te lossen.

Het Formule 1-seizoen begint over ruim twee weken met de Grand Prix in Australië.