NOC*NSF en NL Sporter, de belangenvereniging voor topsporters, gaan volgende week om tafel om te kijken naar de mogelijkheden om topsporters meer financiële zekerheid te bieden.

Aanleiding is de open brief die Henk Grol begin deze week liet publiceren.

De topjudoka vindt dat topsporters meer steun van de overheid verdienen. Het belangrijkste in zijn ogen is dat er een financieel vangnet komt, zodat sporters een potje hebben als ze hun loopbaan beëindigen.

"We gaan in kaart brengen hoe de zaken er precies voorstaan in Nederland wat betreft het financiële topsportklimaat", aldus NL Sporter-directeur Adam Bakker in De Telegraaf over het gesprek met NOC*NSF.

"Daarbij kijken we ook naar goede voorbeelden in het buitenland. Het ministerie van VWS steunt dit onderzoek, zij het zonder enige toezegging."

Impact

NL Sporter is blij met de open brief van Grol. "Deze actie van een sporter die op de voorgrond staat, heeft een veel grotere impact dan wat wij in de afgelopen tien jaar aan de achterkant hebben gedaan. Wij steunen hem volledig."

De regeringspartijen VVD en PvdA staan in elk geval positief tegenover het idee om een pensioenfonds voor olympische topsporters in te stellen.

"Het liefst praat ik over een pensioenregeling én een overbruggingsregeling", zegt Bakker. "Beide onderwerpen wil ik absoluut op de agenda hebben. Het CFK van de voetballers is een topregeling. Die zie ik het liefst worden uitgebreid."

Lees ook: 'Topsporters verdienen veel meer steun van de overheid'