Christian Poulsen is niet bang dat Ajax donderdagavond opnieuw met grote cijfers onderuit gaat tegen Red Bull Salzburg.

De Amsterdammers verloren vorige week in de Arena de eerste ontmoeting in de zestiende finales van de Europa League met liefst 3-0.

Zondag herstelde Ajax zich door AZ met 4-0 te verslaan in de competitie, voor de Amsterdammers een positief begin van een week waarin de tweede ontmoeting met Red Bull Salzburg en de Klassieker tegen Feyenoord (zondag) op het programma staan.

"We zien de komende twee wedstrijden heel positief tegemoet", zegt Poulsen in gesprek met NUsport. "Tegen AZ lieten we al zien dat we weten wat er beter moet. Alleen wanneer we ook van hen hadden verloren, was het een ander verhaal geweest."

Volgens Poulsen was de nederlaag tegen Red Bull Salzburg een wake-up call voor Ajax. "Salzburg was erg sterk, maar wij vielen ook tegen. We lieten ons verrassen. Als wij niet scherp zijn, dan kunnen we van iedereen verliezen."

Vertrouwen

De 33-jarige Deen beseft dat Ajax met een goed resultaat tegen de Oostenrijkse koploper vertrouwen tankt in de aanloop naar de Klassieker.

"Ons doel is kampioen worden. Dat is duidelijk. Daarom was het ook zo belangrijk dat we AZ versloegen. We houden een gat naar Feyenoord en dat willen we zondag in De Kuip vergroten. Maar we weten ook dat die kans toeneemt met een goede wedstrijd tegen Salzburg, dus dat duel nemen we heel serieus."

De wedstrijd tussen Red Bull Salzburg en Ajax begint donderdag om 19.00 uur. Later op de avond, vanaf 21.05 uur, verdedigt AZ in Alkmaar de 1-0 zege uit de heenwedstrijd tegen Slovan Liberec.

Lees het volledige interview met Christian Poulsen op NUsport

Lees ook: Ajax probeert stunt Dinamo Boekarest te imiteren

Lees ook: De Boer: 'Kishna kan starten tegen Red Bull Salzburg'